Yksinkertaisia huomioita Se, mikä ylipäätään on sanottavissa, on sanottavissa selkeästi.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 15 min 45 s sitten

Huuhkajat jatkaa tappioitta – Putki jo seitsemän ottelun mittainen

3 tuntia 58 min ago

Suomen jalkapallomaajoukkuetta Huuhkajia on turha parjata enää toistuvista tappioista. Perjantaina Turkin Belekissä Huuhkajat pelasi jo seitsemännen perättäisen tappiottoman ottelunsa, kun harjoituspeli Makedoniaa vastaan päättyi 0-0.

Tasapeli Makedoniaa vastaan ei kuulosta tietystikään uroteolta. Makedonia on pieni maa ja pelaa Euroopan heikoimmalla tasolla D-liigassa. Suomi on tasoa ylempänä C-liigassa.

JYP ja KalPa tasoittivat voitot – HIFK-pelaaja kuvaili rooliaan ”puuhasteluksi”

23.3.2018 23:57

JYP väänsi perjantaina Helsingissä 2-1 -voiton HIFK:sta ja tasoitti puolivälieräsarjan 1-1:een. Ottelun sankariksi nousi voittomaalin jatkoerän alussa viimeistellyt runkosarjan pistetykki Antti Suomela.

- Viimeiseen erään lähdettiin parantamaan kärsivällisyyttä kiekon kanssa ja lopetettiin turha roiskiminen. Ei luovutti kiekosta liian helposti ja saatiin paljon hyökkäyksiä ja laukauksia aikaan, Suomela kommentoi.

Voittomaalin yhteydessä HIFK:lle tapahtui merkkausvirhe.

Lentovero myös Suomeen? – T&T: Eduskunnasta yllättävää tukea

23.3.2018 18:10

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsenistä yllättävän moni suhtautuu myönteisesti Ruotsin-mallin mukaiseen lentoveroon, Tekniikka&Talous kertoo.

Ruotsi ottaa huhtikuun alusta käyttöön erityisen lentoveron. Sen suuruus on kuusi euroa Euroopan lennoilla, ja pidemmillä lennoilla joko 25 tai 40 euroa.

Kunnan luottokortti viuhui Alkossa – Avautuminen päättäjien viinaksista johtamassa lautakunnan erottamiseen pikkukunnassa?

23.3.2018 17:15

Kemiönsaarelainen kunnanvaltuutettu Janne Salonen (sit.) joutui hankaluuksiin kerrottuaan blogissaan päättäjien alkoholikestityksestä. Saaristokunnan tilintarkastuslautakunta, jonka varapuheenjohtaja Salonen on ollut, saatetaan nyt erottaa, jotta lautakunta pääsee Salosesta eroon.

Poliisi ampui asemiehen Ranskassa – ainakin kaksi kuoli panttivankitilanteessa

23.3.2018 16:09

Poliisi on surmannut ranskalaiskaupungissa panttivankeja pitäneen asemiehen, kertovat France 24 ja BBC.

Raskaasti aseistautunut mies otti panttivankeja Trèbes'n kaupungissa. Hänen on vahvistettu surmanneen kaksi ihmistä tapahtumien yhteydessä, minkä lisäksi läheisessä Carcassonnen kaupungissa ammuttiin poliisia.

Asemies ampui poliisia Ranskassa – kaksi kuoli panttivankitilanteessa

23.3.2018 15:08

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut aseellisessa hyökkäyksessä Ranskassa Carcassonnen turistikaupungin lähettyvillä, viranomaiset vahvistavat France 24 -kanavan mukaan. Vahvistettu tieto kuolonuhreista on peräisin Ranskan sisäministeriöstä.

Eduskuntaa nauratti: Täysi sali nuoria äänesti tasan joukkoliikenteestä

23.3.2018 13:13

Eduskunnassa on käyty nuorten parlamentin suullinen kyselytunti, jonka aikana nuoret saivat esittää ministereille kysymyksiä samaan tapaan kuin kansanedustajat omalla kyselytunnillaan.

Istunnossa myös äänestetään puhemiehen valitsemista kysymyksistä. Tänä vuonna istuntopäivään osallistuu 146 yläkoulua.

Kyselytunnilla nousi esiin kysymys joukkoliikenteen maksuttomuudesta, joka on aika ajoin noussut esille yhteiskunnallisessa keskustelussa. Kysyjä halusi tietää, voidaanko joukkoliikenne muuttaa maksuttomaksi ainakin pääkaupunkiseudulla ja ainakin lapsille.

Kelan lehti: Hyvinvointivaltio ottaa jo enemmän osumaa kuin ymmärrämme – siksi Hjallis Harkimo avautuu nyt rakentamisesta

23.3.2018 12:51

Suomessa arvioidaan virheellisesti, että niin sanotut megatrendit eivät ainakaan vielä vaikuttaisi Suomeen voimakkaasti. Näin sanoo Kelan Sosiaalivakuutus-lehdessä Sitran strategiajohtaja Paula Laine, joka seuraa työkseen maailman suuria murroksia.

Kansanedustajan kysymys veti ministerinkin vakavaksi: Ruotsi maksaa jo korvauksia – Suomi pakkosteriloi edelleen

23.3.2018 12:00

Vihreiden ja vasemmistoliiton riveistä vaaditaan muutosta translakiin, johon Suomessa yhä kuuluu pakkosterilisaatio. Ministeri Saarikko (kesk.) kuitenkin lyttäsi vaatimuksen.

Perhe ja peruspalveluministeri Saarikko totesi, ettei voi henkilökohtaisesti kiistää Jani Toivolan (vihr.) ja Silvia Modigin (vas.) huomioita, mutta translaki ei ole nykyisen hallituksen työlistalla.

Ministeri kiemurteli Fortum-löylytyksessä – ”Hävytöntä, valtion omistama yhtiö pimittää verotuloja”

23.3.2018 10:23

Oppositio läksytti elinkeinoministeri Mika Lintilää (kesk.) eduskunnassa valtion enemmistöomistaman Fortumin verosuunnittelusta. Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Lintilä joutui kiemurtelemaan ja toisteli, että kyseessä on yleinen käytäntö.

Ministeri kiisti aggressiivisen verosuunnittelun.

Näkökulma: Pakko onnistua yhtä hyvin kuin Esko Aho

23.3.2018 08:38

Tapasin maanantaina kenraalimajuri evp. Lauri Purasen. Hänellä on Suomen ilmavoimien tulevaisuuden – ja koko maanpuolustuksen – kannalta huomattavan suuri rooli.

Entinen Ilmavoimien komentaja toimii puolustusministeriössä ohjelmajohtajana vetämässä tarjouskilpailua, jossa F/A-18-Horneteille etsitään korvaajia, joista ainakin osa lentänee Suomen taivaalla vielä vuonna 2060.

Kauppasodan uhka yltyy: Kiina vastasi Trumpille heti – EU välttyi toistaiseksi

23.3.2018 08:11

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmoittanut keskeyttävänsä terästullien toimeenpanon EU:n osalta. Sen sijaan Kiinalle rapsahti rangaistustulleja, joihin tuli ensimmäinen vastaus jo aamuyöllä.

Tulleilta välttyvät toistaiseksi EU, Argentiina, Australia, Brasilia, Etelä-Korea ja jo aiemmin vapautetut Meksiko ja Kanada. Trump tekee toukokuun alussa päätöksen siitä, jääkö tullipäätös pysyväksi.

EU tiukkana: Venäjä todennäköisesti myrkkyiskun takana – Juha Sipilä: Britannialta 2 vakavaa väitettä

23.3.2018 07:51

Venäjä ei välttämättä säästy sanktioilta kaksoisagentti Sergei Skripalin ja tämän tyttären murhayrityksestä. EU:n jäsenvaltioiden johtajat keskustelivat illalla Brysselissä myrkkyiskusta.

Britannian pääministeri Theresa May puhui asiasta kolmin Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ja Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa.

Myös Pohjoismaiden ja balttien kuuden maan ryhmä sai informaatiota Maylta tapahtumista ja niiden tutkimusten etenemisestä.

Jokerit voitti Moskovan ennätysottelun

23.3.2018 00:42

Jokereiden kausi jatkuu jääkiekon KHL:ssä ainakin ensi lauantaille. Torstaina Moskovassa Jokerit voitti TsSKA:n seitsemännessä jatkoerässä 2-1.

Ottelu oli KHL-historian kaikkien aikojen pisin. Sitä pelattiin 142 minuuttia ja yhdeksän sekuntia. Myös Jokerit pelasi historian pisimmän ottelunsa.

Historiallisen ottelun ratkaisi Mika Niemi. Hänelle pudotuspelimaali oli KHL-uran ensimmäinen.

SaiPalle katkera tappio: ”Tämä on maksimissaan seitsemän pelin sarja”

22.3.2018 23:31

Lappeenrannassa mätettiin torstaina maaleja urakalla SaiPan ja TPS:n välisessä playoff-ottelussa. Tapahtumarikkaassa pelissä SaiPa nousi tasoihin 0-2 -tappioasemasta ja johtikin ottelua kolmannessa erässä 5-3, mutta TPS voitti 6-5.

TPS johtaa ottelusarjaa jo 2-0. Voisi ajatella, että torstain tappio oli SaiPalle paha henkinen takaisku.

- Neljä voittoa vaaditaan ja kaverin pitää vielä kaksi ottaa. Tämä on maksimissaan seitsemän pelin sarja. Ei tämä sarja todellakaan ole vielä ohi, SaiPan avausmaalin tehnyt Topi Nättinen kommentoi SaiPan Youtube-kanavalla.

Turvapaikkatutkimus ”kylmäävää luettavaa” ja ”vakava viesti” – Li Andersson ja Touko Aalto vaativat välitöntä muutosta linjaan

22.3.2018 18:57

Oppositiossa ollaan kuohuksissaan tänään julkaistusta tutkimuksesta, jonka mukaan Suomen turvapaikkalinja on kiristynyt merkittävästi. Ainakin puoluejohtajat Touko Aalto (vihr.) ja Li Andersson vaativat hallitukselta nyt välittömiä toimia.

Donald Trumpin uhkaus ei taidakaan osua: EU välttämässä teräs- ja alumiinitullit

22.3.2018 18:25

Yhdysvaltain kauppapoliittinen edustaja on vahvistanut EU:n välttävän teräs- ja alumiinitullit. Jo aiemmin tänään EU-virkamiehet uskoivat, että euroalueen maat välttyvät USA:n perjantaina voimaan astuvilta rankaisutulleilta.

Myös ainakin Argentiina, Australia, Brasilia ja Etelä-Korea ovat välttymässä tulleilta, kertovat uutistoimistot. Meksiko ja Kanada vapautettiin uhasta jo aiemmin.

Varoituksia susista eduskunnassa – Ministeri: Pakkotilanteessa saa ampua

22.3.2018 17:49

Yltyvät varoitukset Suomen susitilanteesta nousivat esille tänään eduskunnan kyselytunnilla. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) huomautti, että pakkotilanteessa eläimen saa ampua.

Laaja rintama kansanedustajia on alkanut vaatia hallitusta puuttumaan Suomen susitilanteeseen ja asia on nostettu toistuvasti esiin eduskunnassa talven aikana. Susista on tehty ainakin kolme kirjallista kysymystä ja toimenpidealoite, jolla on allekirjoittajia niin hallituksesta kuin oppositiosta.

Formulakausi alkaa – Tässä asetelmat

22.3.2018 16:39

Formula ykkösten kausi 2018 alkaa tulevana viikonloppuna Australian Melbournessa. Mukana on edellisvuoden tapaan kymmenen tiimiä ja 20 kuljettajaa.

Kisoja ajetaan tänä vuonna 21 eli kaksi enemmän kuin viime vuonna. Saksan ja Ranskan osakilpailut palaavat kalenteriin.

Mercedes on dominoinut sarjaa 2014-17, joskin viime vuonna Ferrari ja Sebastian Vettel laittoivat Mercedes-tähden Lewis Hamiltonin välillä koville. Hamilton ja Vettel ovat kauden suurimmat mestarisuosikit.

Seuraavassa katsaus alkavan kauden asetelmiin:

Mercedes:

Viedäänkö Paavo Väyryseltä titteli? Aloitteita vyöryi – Keskusta alkaa kypsyä

22.3.2018 14:59

Keskustan puoluekokoukselle on jätetty useita aloitteita, joissa puoluetta vaaditaan riistämään kunniapuheenjohtajuus europarlamentaarikko Paavo Väyryseltä. Lisäksi on aloitteita, joissa ehdotetaan puolueen jäsenehtojen selkiyttämistä.

Väyrynen on ajautunut ilmiriitaan entisen viiteryhmänsä kanssa ja perustanut oman Kansalaispuolueen, jonka kanssa niin ikään leimahti alkuvuodesta. Väyrynen on hämmentänyt niin keskustaa kuin Kansalaispuoluetta ilmoittautumalla keskustan puheenjohtajakisaan.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat